Πιπερόπιτα με μπεσαμέλ

Πιπερόπιτα με μπεσαμέλ

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω τη μαργαρίνη να λιώσει.

Προσθέτω το αλεύρι και καβουρδίζω για 3 λεπτά.

Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να πήξει.

Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα αυγά ανακατεύοντας ασταμάτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Αλατοπιπερώνω και αφήνω την μπεσαμέλ στην άκρη.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.

Ρίχνω το κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές και σοτάρω για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τα τυριά, την πιπερίτσα τσίλι, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

Ρίχνω το μίγμα με τις πιπεριές στην κατσαρόλα με την μπεσαμέλ και ανακατεύω καλά.

Βουτυρώνω με λίγη λιωμένη μαργαρίνη ένα ταψάκι και στρώνω ένα στρογγυλό φύλλο Ζύμη Ψαχνών. Το βουτυρώνω και σκεπάζω με ένα δεύτερο φύλλο.

Επαναλαμβάνω τη διαδικασία για άλλα δύο φύλλα (συνολικά 4 φύλλα στη βάση). Αδειάζω τη γέμιση και στρώνω με ένα κουτάλι να πάει παντού.

Σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα.

Χαράζω την πίτα με ένα κοφτερό μαχαίρι και ψήνω για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.

Βγάζω το ταψί από το φούρνο και αφήνω την πίτα να κρυώσει.

Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

10 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

1 ώρα & 15 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Εύκολο

Προϊόντα στην συνταγή

Τι θα χρειαστείτε

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

8 χωριάτικα φύλλα ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ

3/4 κούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες

2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες

2 κίτρινες πιπεριές, ψιλοκομμένες

1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ κούπας Ανθότυρο, τριμμένο με το χέρι

½ κούπας κασέρι πικάντικο, τριμμένο

αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

3 κ.σ. βούτυρο με ελληνικό γιαούρτι

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κούπες γάλα

2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα

αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι